Första veckan på semestern har gått

Under våran första semestervecka så har det varit drygt 30 grader i skuggan hela veckan. Så de tre första dagarna bestod av plock här hemma men också väldigt mycket bad då det varit för varmt för arbete hela dagarna här hemma. Men i torsdags så beslöt vi oss att åka till gamla linköping samt valla friluftsområde. Hade hört så mycket bra om deras nya stora lekplats. Blev dock en väldigt besvikelse då vi det kändes som det var för äldre barn. Samt att vattenleken som barnen sett fram emot var avstängd av tekniskt fel, även om vi tror att den var avstängd på grund av torkan och att vattnet behövdes någon annanstans. Vi tyckte att den gamla lekplatsen var betydligt bättre och uppmanade barnen till lek på ett helt annat sätt. Besöket i gamla linköping förde ändå med sig att vi fick med oss godis från cloetta hem.

Det blev en tidig morgon på fredagen. Det berodde på att vi skulle åka på en utflykt hela familjen till Julita gård i Sörmland. Mycket fint ställe och väl värt ett besök. Jag hade velat se hela gården och dess utställningar men det fick tyvärr stryka på foten. Istället blev det en heldag med “Pettson och Findus” som har sin gård där.

Blev mycket lek och stoj. Gick på jakt efter murklor. Dessutom fick barnen lära sig en massa saker. Allt från runstenar till kretsloppet i en kompost. Blev även endel sång. Förutom ledd lek så lekte barnen själva. Dessutom fick barnen hjälpa till med att mata både hönsen och fåren. Sonens favorit var nog den Pettsons T24 från mitten av 1950talet. Medan dottern gillade Findus. Fredagens utflykt var lyckad och familjen återvände hem varma och trötta. Blev en tur för bad i havet när vi kom hem från utflykten.

Under helgen blev de inte några gemensamma utsvävningar då sonen vaknade upp på lördagen med hög feber som höll i sig tills på måndagen. Dessa dagar var det heller inte speciellt bra väder så det var kanske inte så stor skada skedd. Nu är han återigen frisk och det fina vädret har återvänt. Den här veckan kommer det ske endel hör hemma men även någon utflykt med familjen.

0 Shares

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.